29. toukokuuta 2014

Onko vesikoiran pakko uida? a.k.a Päijät­-Hämeen vesiäiset uimassa

Seuraava juttu on vähän tämmönen erilainen juttu, kun tää tapahtuma on ollut jo aikoja sitten. No tän mä naputtelin tota meidän Vesikoirat ry:n Vesipostia varten ja julkaistu siis nyt toukokuun numerossa.

Meidän isännät ja emännät päättivät lähteä Hyvinkään uimalaan juhlistamaan meidän alueen vesiäistreffien 5v synttäreitä. Meidän porukka on aika iso ja aktiivinen vaikkei me aina koko porukalla kokoonnutakaan. Meitä on siinä porukassa lagottoja, perroja, portugeesejä ja eksyyhän siihen porukkaan aina välillä joku ehdokasjäsenkin. Isolla porukalla kyllä nytkin mentiin, vaikkei meistä kaikki mukana olleetkaan. Tää poppoo on siis tapaillut jo hyvän aikaa ennen kun mua edes oli ja onpa tässä muutama kamu ikäväkseni ehtinyt vaihtaa maisemaakin sinne vehreämmille niityille, jossa uroksille riittää narttuja ja jossa narttujen vaivana ei oo yhtään urosta. 

Siinä samalla oli hyvä haukkua vähän kuulumisia ja miettiä oikeesti syntyjä ja syviä. Mä oon nimittäin niin monesti miettinyt sitä miksi meidän vesikoirien on pakko uida. Onko meidän pakko uida vain siksi kun me ollaan synnytty vesikoiriksi? Mua ei nimittäin olis yhtään huvittanut lähteä talvella uimaan ja Fasu taas - no se on Fasu eikä se tajuu mitään ja lähtee sinne minne muutkin. Mitä jos mä olisin syntynyt vaikka Bichon Friseksi? Olisko ihmisiskä aamulla ennen lähtöä mankunut mulle, sillä sellasella ärsyttävällä miehelle sopimattomalla äklösiirappisella väpäjävällä äänellä siinä tapauksessa ihan samoin? Toffee-e! Toffee-e! Kohta lähdetään uimaan, hei uimaan, kohta lähdetään uimaan! Onko hei kivaa - onko - hei nyt mennään uimaan! Vesikoirat on kovia uimaan - kohta sulla on tooo-si hauskaa! No ei tod oo kiva, sanon minä! Mä olisin mieluummin jäänyt kotiin - Toffe ui nääs vaan kesällä - eikä silloinkaan huvikseen.
Tässä osa meidän porukasta
tutustumisnuuskutuksessa

Reissuun oli lähtenyt mukaan Elda ja sen pentu Pihka, Feno, Hilma, Mea, Bentley, Milo, Helmi, Fii, Alli, Cria, Soni, Saga, Poju, Penu, Inez, Viva, Fasu ja mä. Joo ja oli siellä kans sellanen wannabevesikoirakin, Nessi - parson. Mä olin tässä vaiheessa jo vähän leppynyt ihmisiskälle ja niinpä mä suostuin tulla seuraamaan laidalta muiden uintia. Eldan kanssa katseltiin kun sen Pihka vauva sai sellasen pentuhöntsähepulin ihan heti aluksi - no on noi pennut aika hauskoja! Samaan aikaan oli uimassa myös Hilma ja Mea, joita mä jouduin opastamaan altaasta pois. Ne oli nimittäin möksällänsä tottuneet tikkaisiin, mut eihän siellä sellasia ollu! Rohkeesti vaan sitä ramppia ylös tytsät!

Feno - meidän porukan Grand Old Lagotto
tikkaa menemään kuin nuorena!
Fii, mun salarakkaan tyttö, ui tyttömäiseen tapaansa samalla kun veljekset Bentley ja Milo riekkuivat kuten vajaa 7kk ikäisten kollien pitääkin, Cria 2v taas näytti pojille mallia kuinka käyttäydytään - samaa jatkoi myös Soni, joka ui rauhallisesti ja arvokkaasti pitkin vedoin allasta päästä päähän - ja hyvä niin koska ryhmän juniori Alli oli samassa ryhmässä. Alli oli muuten porukan iloisin ja reippain! Siinä on muuten arvokkuus kaukana kun me Fasun kanssa ollaan uimahommissa - silloin ei uimarannalla kohta oo enää ketään muita kuin kuurot.

Edellisten tultua altaasta ylös Poju hyppäsi samoin tein pallon perään ja taisi siinä samassa imaista mukaansa Inez- rouvankin. Kuului vaan sellainen läiskähdys kun Innez pomppasi altaaseen  ja vesi nous ihan kattoon saakka. Inez on sellainen hyppyspesialisti - se ei varmaan osaa mennä veteen hyppäämättä. Mahtais se olla hauskan näköistä jos yrittäis mennä rannasta hyppäämällä veteen! No kyllähän mä oon kesällä sen kanssa käynyt uimassa ja tiedän ettei se rannasta mihinkään veteen hyppää. Oli siinä sitten Saga ja Inezin Penu rakaskin samassa ryhmässä, mutta ne vähän jäi näiden kahden aikaisemman roiskeiden taakse.

Joo no tähän saakkahan uimahallissa olikin ollut suht hiljaista - sitten oli mun, Fasun ja Vivan vuoro.  Fasu on ihan kauhee pitään meteliä, ja sillä on joku ihme pakkomielle saada aina dami multa pois ja viedä se pois rantaan. Mä olin päättänyt, että mä en sinne altaaseen Fasun hukutettavaksi mene ja aika kauan mä sainkin pidettyä päätöksestäni kiinni, mutta sitten ihmisikä piti Fasua kiinni ja heitti altaaseen mun suosikkidamin. Mä huomasin vasta ihan liian myöhään mitä mä olin tekemässä ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toffe ja Fasu haukkuu kiitokset kommentoijalle!