28. huhtikuuta 2013

Yksin kotona ja sitten ylläri!

Niin ku mä viimeksi mainitsin, ihmisiskä mainitsi aikaisemmin, että se vie Fasun Hyvinkäälle näyttelyyn. Mä vaan en tajunnut, että mä en pääse mukaan ollenkaan ja joudun oleen kotona ihan yksin.

Ne siis jätti mut ihan yksin - tai no olihan mun seurana yksi ihmispennuista, mutta ihmisiskä ja Fasu eivät olleet kotona. Ei mun sitten auttanu tehdä muuta kun ryhtyä mököttämään. Siinähän mä sitten odottelin niitä tulevaksi ihan koko päivän. Ne tuli takaisin sieltä Hyvinkäältä vasta joskus hieman ennen kasia. 


Seuraavassa vähän mulle kerrottuja näyttelyjuttuja. Mä tiesin, että Fasu liikkuu sujuvasti kehässä vain vertikaaliseen suuntaan, mutta tää kuva voisi hyvinkin kertoa, että se käyttäytyi ihan siivosti. Todellisuus oli tosin sitten ihan toista - tuomari kirjoitti Fasun arvosteluun "Necesita mäs entrenamiento para ring" joka vapaasti suomennettuna kuuluu "Tartteeko näyttelyyn edes tuoda koiria joita ei oo näyttelykoulutettu?" Mä niin silmissäni näen kun Fasu yrittää tanssia ihmisiskän kanssa lambadaa. Fasu varmaan ajatteli hurmaavansa naispuolisen espanjalaistuomarin osamalla tanssia jotain perinteistä espanjalaista tanssia. Oliskohan flamengo kuitenkin purru paremmin?

No pisteet Fasulle - tuomari kuulemma tutki koirat tosi tarkkaan - ja siitäkin huolimatta Fasu ei karannut kehästä - niin kuin kuulemma yksi kilpakumppani - eikä Fasu myöskään yrittänyt tällä kertaa antaa tuomarille kielaria. 

Kaikkiaan siitä sanottiin: "Buena cabeza y proporciones, cierre correcto, cuello fuerte, pecho bien descendido, linea superior solides, necesita mäs entrenamiento para ring. Koska tää espanja on vähän niinku kotikieli - niin tässä mun suomennos niille jotka ei muita kieliä hauku. "Hyvät mittasuhteet, oikea purenta, vahva kaula, rinta riittävän alas, kiinteä ylälinja, ja sitten se koulutusmaininta ..." Arvosana oli EH eli erittäin hyvä - tais ERI mennä siihen koikkelehtimiseen - vaikka ei kai sen pitäisi vaikuttaa ...


Kaikenkaikkiaan mä olen ylpee mun suvusta. Pepe 13,5 v oli veteraaniuroksista paras vaikkei tuomari sitä ymmärtänytkään (ERI). Pepella alkaa jo ikä näkymään ja sen ryhti ei oo enää entisensä. Ihmisiskä tosin kerto mulle, että Pepen säkä kasvoi monta senttiä kun viereen tuli juoksuinen narttu - olis varmaan pitänyt kehässäkin olla kirittäjä! Hyvä, hyvä vaari!. Äippä vetäs oman kehänsä läpi asenteella ja tuloksena myös ERI. Salla kävi kans kurvaamassa kehässä EHn arvoisesti. Hyvä - hyvä mun suku!

Sitten siihen ylläriin. Ihmisiskä tuli autolla pihaan ja mä näin kuinka Fasu hyppäsi autosta ulos - paitsi, että se tais olla jotenkin kutistunut. Ihmisiskä ei kovin kauaa ollut paikallaan kun se vei meidät koirat alakertaan kerittäviksi. Siinä kävi noita ihmispentuja useampikin lepertelemässä "Voi Fasu kun sä oot nyt ihan alaston!" " Voi Fasu sitä ja tätä" Mä en meinannut pysyä karvoissani, kun mua niin hihitytti. 

Ihmisiskä siis trimmas meidät ja kutsuu meitä nyt espanjanvesirotiksi. Mä en ymmärrä!?. Trimmauksen lopuksi ihmisiskä pesi meidät, ettei meitä kutittais ja lopuks me mentiin lämmitteleen Sallan kanssa saunaan - vaikkei siellä lämmintä ollutkaan. Tossa kuvassa me poseerataan Sallan kanssa, ja Salla on tolleen häveliäästi sivuittain - onhan se nakuna. No naku oon mäkin, mut ei se mua haittaa!

Lopulta se tais olla ihmisäiskä joka ekas huomas että Fasu olikin Salla! Meidän vanhinta ihmispentua Ihmisiskä jekutti sitten ihan kunnolla. Toi vanhin ihmispentu tuli kotiin kun aamu jo sarasti ja se tais olla vähän "väsy". Ruokapöydässä ihmisiskä sanoi sille, että sillä kävi paha virhe Fasua trimmattaessa - oli kuulemma vahingossa kastroinut sen. Ihmispentu ei meinannut uskoa joten ihmisiskä meni hakemaan Sallan ja näytti sen mahapuolta ihmispennulle ja sanoi "Kato vaikka itte!" Hetken näytti siltä, että jekku olis mennyt läpi, mutta sitten se ihmispennuista vanhin heräs koomasta ja sanoi lakonisesti "heh-heh"

Mä oon ollut ihan onnessani kun Salla on meillä mun kanssa. Me on käyty jo pitkällä lenkillä ja kaikkee. Pihalla Salla ei hirveesti haluu leikkiä mun kanssa, mutta mua se ei haittaa - kunhan se mastodontiksi kasvanut rääpäle ei oo jatkuvasti roikkuvassa mun ihossa kiinni ja haastamassa mua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toffe ja Fasu haukkuu kiitokset kommentoijalle!