13. tammikuuta 2013

Fasu uimakoulussa


Fasun SPA1 soveltuvuuskokeen valmistava koulutus alkoi eilen. Kuten kaikki muistamme, minulla kyseinen koulutustunnus on jo plakkarissa erinomaisin arvosanoin. Katso vaikka aikaisempi postaukseni "Mä oon ihan spanielina" 

Fasu tuli eilen uimasta ihan sika polleana. Mä olin pihalla tekemässä omia juttujani kun se tuli kotiiin. Fasu huusi mulle jo kaukaa, "Toffe, mä oli ihan sika hyvä eikä mua pelottanut yhtään! ainakaan niinku sua silloin aikanaan!" Mä en tiedä mistä se mun uimakoulukokemuksista on kuullut - se on varmaan lukenu siitä itte tai sitten Salla on tietysti siitä pojallensa kertonut. "Uimakoulussa - häh?" Siitä se vielä sitten jatkoi ilkkumista mulle ja sanoi, että sillä on urheudestaan todisteitakin. "Katto vaikka Eno tästä filmistä kuinka siskonpoikasi pistää menemään!"."Ja mua ei pelottanut yhtään!", se vielä jatkoi. No pakkohan se oli filmi sitten katsoa, ja tässä se on teille kaikille.

No kieltämättä aika epeli tuo Fasu siellä uimalassa oli ton filmin mukaan. Jotenkin mua vaan alkoi toi homma askarruttamaan, kun ei toi meidän Fasu ihan kaikkein vähiten säikky ole ollut. Vieläkin se laskee allensa jos ihmisiskä korottaa Fasun mielestä ääntänsä liikaa. Koirat!, Nyt loppuu!, Hemmetin tupajumit!" - ja katso - siellähän se hätäpissa on lattialla tai matolla. Ei varmaan edes tarvitse mainita, että minä en sellaista ole koskaan tehnyt.

Meidän nuorin ihmislapsi oli ollut mukana tuolla uimareissussa ja sehän sen videonkin oli kuvannut. Oli siellä mukana kans meidän ihmislasten serkku, se sama jonka hoidossa mä olin tossa viime syksynä. No mä menin siltä kysymään, että mahtoiko siihen sen kameraan ehkä osua joitakin muita otoksia tosta meidän mitään pelkäämättömästä sankarista. 

Fasu laitto ihan hirveän äläkän päälle kun huomasi mun selailevan niitä muitakin kuvia. Näissä kuvissa ei kuulemma ole kyse sellaisesta neliraajajarrutuksesta vaan pikemmiten -Fasun sanoja lainatakseni "Hienovarainen tutustuminen uuteen elementtiin" 

Just joo. se uimaopetäti vetää Fasua kaikin voimin altaaseen ihmisiskän houkutellessa edestä ja sitten vielä toi barbetti työntää takaa. Kuvasta ei näy, mutta uskaltaisin väittää, että Feno (Lagotto) omaan rauhalliseen 13 vuotiaan tapaan on uiskentelemassa altaassa ja sanoo "Tule vaan Fasu tänne altaaseen, täällä on mukavaa"
Entäs tämä sitten? Kuvitteleeko Fasu mun uskovan, että ne todellakin leikki siellä 10 tikkua laudalla ja että oli sen vuoro jäädä. Mun mielestä toi kuva kyllä kertoo ihan kaiken tarvittavan - täytyy vielä kysyä ihmisiskältä laskiko se allensa vai altaaseen? "En pelännyt yhtään!" saa äkkiä ihan uudenlaisen viitekehyksen. Mun täytyy sanoa, että jo pelkästään hännän asento kertoo kaiken. Miksköhän ihmisiskä tälleen meitä koiruuksia kohtelee. Jos ei haluu niin tarviiko ihan oikeesti? No kesällä Fasullakin on sitten mukavempaa kun uskaltaa uida.

Tässä viimeisessä Fasu on kuivattavana, ja selkeästi nauttii siitäkin. Kotiin se tuli mun fleecessä ja olis halunnut jäädä vielä leikkiin ulos, mutta ihmisiskä vei sen sisälle sulamaan, sillä olihan reippaat -15 astetta pakkasta.

3 kommenttia:

 1. Johan on uimamaisteri! Ei sitä kukaan ole mestari syntyessään, vähäx uimahalli on jännittävä paikka kenen tahansa mielestä. Hieno homma Fasu :)

  Salla-mamma

  VastaaPoista
 2. Kiitokset vielä kerran seurasta Fasu!! Oikeesti Toffe, kyllä sä saat olla ylpee noin rohkeesta pikkuveikasta!! Mutta olethan sä kuitenkin teidän perheen agilitysankari!!

  Terkuin Inez

  VastaaPoista
 3. Kyllä muakin hirvittäisi tuollaiset liukkaat pinnat. Mutta upeesti sä uit - jätkä on eläin!

  Koksi

  VastaaPoista

Toffe ja Fasu haukkuu kiitokset kommentoijalle!