20. kesäkuuta 2013

Avoin työpaikka: Espanjanvesikoira etsii itselleen uutta ohjaajaa tositarkoituksella.

Nyt tuli Toffen mitta täyteen. Tätä on toki jo osattu odottaakin, mutta nyt siis olis avoinna paikka asiansa osaavalle espanjanvesikoiran agilityohjaajalle vaativiin koitoksiin. Hakemukset ko. pestiin voi lähettää mulle osoitteseen toffe.nuutuksen@gmail.com. Ja ihan huomautuksena, että mä en kaipaa hakemuksia miltään turoilta ja foto olis kiva.

Oltiin ihmisiskän kanssa Mikkelissä virallisissa agikisoissa tekemässä kaksi rataa. Eka oli agirata ja toinen hyppäri. Otsikostakin voi hyvin päätellä, että otettiin siis hyllyt molemmilta radoilta.

Ekaks agirata... 


On tää agilityä harrastavan espanjanvesikoiran elämä hankalaa - tommosen toistaitoisen ohjaajan kanssa. Kuten tästä ensimmäisestä videosta huomaatte sillä on vaikeeta päättää mitä tehdään puomilla ja etenkin sen jälkeen. Mun piti itte päätellä, että ollaan menossa suoraan putkelle edessä olevan hypyn kautta. Ei siis ongelmia kun eteneminen on mulle näkyvissä. Siitä putkelta sitten kahden hypyn kautta seuraavaan putkeen. Kiinnittäkää eritoten huomiota mihin mua ohjataan toisella hypyllä! Tieto kääntymisestä tulee niin myöhässä - jos ollenkaan - no vähän pitkäksihän se hyppy sitten menee. Jos mulle olis kerrottu ajoissa että me kiepsahdetaan sinne putkelle niin mun ei olis tarvinnu käydä kaartamassa niin isosti. Sitte persjättö putkelta muurille - joo ihan selkee juttu, mutta olisko voinut kertoa tossa muurin hypyllä, että siellä muurin takana on kepit? Nyt mulla oli ihan liikaa vauhtia enkä saanut taitettua itseäni oikeaan keppiväliin. Sellanen pieni rytminvaihdos siinä ennen muuria olis kertonu mulle, että ei mennä niin täysiä kun kepit tulee niin nopeesti. Siitä siis 5 virhepistettä ja hylly tuli tosta kun lähdin ohjauksen mukaisesti ylittämään muuria, vaikkei sinne olis pitänyt enää mennä. Sinänsä toi on ihan yksi ja sama tuliko siitä hylly vai ei sillä tässä lajissa ei oikeastaan oo muuta päämäärää kuin puhdas suoritus. Kattokaa ton ihmisikän käsiä kun se ohjaa mua uudelleen kepeille! Yrittääkö se tehdä jotain ohjausliikkeitä vai tuuliko sen käsiä heiluttelee? Onko noi kädet hei edes missään kiinni? Sitte se loppu on ihan selkeetä kauraa - enkä mä siinä juuri ohjeita olis kaivannutkaan.

Toisena kiirastulena oli sitten hyppyrata, jossa ihmisiskän silmin katsottuna oli pari kiperää paikkaa - eritoten loppusuoralla ollut kiepsaus esteen 17 kautta sekä alussa kulkusuunnan muutos renkaan jälkeiseltä hypyltä. Ihmisiskälle propsit siitä, että se ohjas mut hyvin hypyltä 2 hypylle 3 ja siinä ei hirveesti liikalenkkiä tullut. Renkaalle saakka menee hyvin ja näkeehän puoliksi sokea vesikoira eteensäkin - joten omillahan siinäkin sitten mentiin...  Mutta katsokaa renkaan jälkeisen hypyn ohjausta ja pitäkää mielessä, että tarkoitus oli vaihtaa kulkusuuntaa! Ja mitä ihmisiskä tekee hyppyä ennen kertoakseen mulle, että matka ei jatkukaan eteen vaan pitäis kiepsahtaa kulkusuunnassa täysin vastakkaiseen suuntaan? No ei mitään - ei yhtään mitään! Se vetää liinat kiinni vasta kun mä oon jo hypännyt!

Koita siinä sitten tehdä siihen tiukka mutka! No okei mä jään vähän ihmetteleen, ett mihin se ihmisiskä jäi, mutta paikkaan sen kun nään, että se säntää ihan vastakkaiseen suuntaan. Mennään nätisti seuraavat kaksi hyppyä - kepit ja muuri. Nyt huomio! mitä ihmisiskä tekee sen jälkeen kun on ohjannut mut putkeen!?!?!? Se jää löntystämään ja kuvittelee ehtivänsä tekemään persjätön putken jälkeen! No ei mitään toivoa - sillä mähän oon tuulennopea! Suunniteltu persjättö tulee kuitenkin tehtyä - paitsi, että mä olin jo ulkona putkesta ja jo silloin sen oikealla puolella. Voi Elämä! Ihmisiskän onneksin Melissa - meidän koutsi - ei ollut katsomossa. Vaikka Mellu onkin ihmisikää 30 vuotta nuorempi, olis se niin laittanut ihmisikän tonttiin länään "kehuessaan" tota löntystelyä. No siitähän sitten mä menin  takaakiertoon kun ihmisikä blokkas multa tien ja tuloksena hylly. Lopusta täytyy antaa ihmisikälle vähän kehuja kun se sai ohjattua mut esteen 17 kohdalle siihen kiepsutusjarrutukseen - vaikka vähän myöhään sekin ohjaus tuli ja mä olin sen jo edeltäkäsin ennakoinut.

No vaikka pettyneenä kisoista pois tulinkin, niin olinhan mä kahdella hyllyllä kuitenkin kisojen paras espanjanvesikoira ... Kaks nollaa oli niin tarjottimella - mutta toi jätkä pilas kaiken!

Tässä Mikkelin hyppyrata.Tää viimenen video on meidän seuran epävirallisista kisoista edelliseltä päivältä - oliskohan käynyt niin, että ihmisikälle meni neste päähän kun me voitettiin ...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toffe ja Fasu haukkuu kiitokset kommentoijalle!