25. huhtikuuta 2011

Pääsykokeissa

Oltiin ihmisiskän kanssa pääsykokeissa. Ne testasivat olisiko ihmisiskästä viemään mua agilityn alkeiskurssille. Ja kuten niin monta kertaa aikaisemmin, mä luulen, että ihmisiskä mokas koko jutun. Mä en voi ymmärtää miksi mut aina viedään toisten koirien seuraan ilman, että mä saan leikkiä niiden kanssa. Siellä testissä oli mukana myös Ines - enkä mä saanut leikkiä edes sen kanssa.

Ensin ne kävi juttelemassa mun kanssa vähän mitä mieltä mä oon tosta ihmisiskästä. No mä kerroin niille, että mä olen vähän kyllästynyt, kun se aina vie mut kouluihin ja koulut on ihan tyhmiä. (sen mä olen kuullut ihmissisaruksilta).
Sitten ne käski meidät pujottelurinkiin, ja tätä mä en ymmärtänyt pentukoulussakaan - toiset koirat tulee tarkoituksella härnäämään, mutta siihen ei saisi reagoida mitenkään - eihän ne ihmiset edes ymmärrä millaisia solvauksia me heitellään toisillemme. Ole siinä sitten nätisti.

Seuraavaksi ihmisiskää pyydettiin leikkimään mun kanssa - no eihän se leiki mun kanssa koskaan! Pihallakin mä yritän kovasti saada sitä leikkimään mun kanssa, mutta aina se valittaa mulle; "Jos et kuule Toffe tuo sitä ja tätä tänne mun luo ja aina vaan juokset karkuun, niin tää loppuu tähän!" Varsinainen raukkis - koskaan se ei yritä saada mua kiinni. No nyt se sitten päätti "leikkiä" mun kanssani ja ärsytti mua heiluttamalla MUN lelua mun edessä. Aina kun olin saamaisillani siitä kunnolla kiinni, niin eikö se laittanut sitä sitten selkänsä taakse! Lopulta sitten se antoi mun vähän retuuttaa sitä tipua, mutta ei se sitä mulle sitten vieläkään antanut.

Viimeiseksi testattiin sitä miten omistaja osaa houkutella koiraansa hyppäämään esteitä. Sen mä vaan sanon, että jos siitä hypystä jää kiinni meidän pääsy sinne kouluun (vaikka en mä enää kouluun haluaisi) niin on sitten kumma. Kaikki muut löntysteli esteelle ja hyppäsi silleen "lömps" just ja just riman yli. Meikäläisen suoritus oli kyllä vertaansa vailla, vaikka itse sanonkin. Reipas ponkaisu metriä ennen ... ja valtaisa hyppy. Se hyppy vei mut suorastaan liihoitellen esteen yli. Ja jos siinä olisi ollut kamera kuvaamassa, niin mä olisin sen hypyn aikana kerennyt kohentamaan turkkiani ja vetämään naamalleni suloisimman poseerauksen ikinä - ja vielä olisi ollut aikaa tehdä täydellinen alastulo. Juu ja aivan varmuuden vuoksi tehtiin se vielä toisenkin kerran. Hyppyjen jälkeen mä sain ihmisiskältä sen tipun ihan kokonaan itselleni - ja ajattelin heti varmistaa, ettei se vie sitä multa. Sivusta katsoen joku olisi voinut - ja tulkitsikin - jutun ihan väärin. Teknisesti ottaen nimittän saatoin ehkä - nippanappa - olla karkumatkalla, mutta näin niiden ihmistätien yllättyneet ilmeet ja kuulin niiden opastavan äidillisesti ihmisiskää "Sä saat sen varmaan kiinni namilla!!!" Mä huomasin, että Ihmisiskä oli suorastaan jäätynyt paikalleen ja sen ilmeestä näki "Toffe tää juttu nyt kyllä kaatu tähän!" Ensin mä ajattelin jatkaa matkaa kunnes mä saisin ihmisiskän kerrankin kunnolla "lämpiämään" mun leikkeihin ... mutta sitten mä kuulin kun se sanoi "Toffe - KII-TOS!" ja ojensi kättään. En mä ole tota koskaan aikaisemmin varsinaisesti ottanut kuuleviin korviini, mutta nyt mä näin sen epätoivon ja ajattelin armahtaa ... no olihan se siten onnellinen kun mä annoin sen mun lelun sille.


Mä vähän luulen, että mä olen liian hyvä, eikä mua siksi oteta kurssille - tai jotain sellaista ;-)

1 kommentti:

  1. Koitahan Toffe kertoa sille sun ihmisiskälle, että sun pitää saada aina voittaa se sun lelu itselles ja näin ollen sustakin alkaa tuntua kivalta palauttaa sitä takas iskälle. Sun iskä ei vaan tajuu miten kivaa teillä vois olla yhdessä leikkien. P.S. tää on nyt sun iskälle, lelut on ihan paras palkka agilityssä.. :) Uskon vakaasti että teistä tulee vielä kunnon agiliitäjiä!

    VastaaPoista

Toffe ja Fasu haukkuu kiitokset kommentoijalle!